Söta blomklubbor – hjärtligt goda

Ta en godisklubba, en grön piprensare och ett rött eller rosa papper av kraftigare kvalitet.
Vi har använt oss av lite olika material till blombladen, papper, filt och glitterkartong, materialet är en smaksak och utseendet blir lite olika beroende på vad man väljer.

Klipp eller stansa ut fyra stycken pappershjärtan till en blomklubba och vik dem på mitten. Lägg alla fyra på varandra och gör ett hål nära spetsen på hjärtat. Enklast är att använda håltång om man har en, annars går det även att använda exempelvis en pryl eller spetsen på en sax.

Trä klubbans pinne genom ett kronblad i taget och sprid ut dem jämnt. Ta en grön piprensare och täck pinnen genom att snurra piprensaren runt hela skaftet, det hjälper också till att hålla blombladen på plats. Varsågod, blomklubban är klar att ge bort i present eller varför inte äta den själv?

Hjärtegoda Dumlekakor

500 gr färdig kakdeg
18 Dumlekolor
18 skivor Noblesschoklad

Sätt ugnen på 200 grader, ställ ut 18 muffinsformar på en plåt.

Dela degen i 18 bitar, rulla till bollar och lägg en i varje form. Tryck en grop i varje kula och lägg i en kola.

Grädda kakorna i 10 minuter, ta ut ur ugnen och lägg på en skiva Nobless på varje kaka.

Låt svalna, dekorera med ett geléhjärta, servera och njut.

Glad Alla Hjärtans Dag!

Rulla till toppen